advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Movianto in Oss gaat uitbreiden: pand op Vorstengrafdonk wordt verdubbeld

Het bedrijf Movianto, op dit moment met name bekend om de opslag van duizenden COVID-19 vaccins, gaat uitbreiden. Het pand aan de Vorstengrafdonk in Oss wordt meer dan twee keer zo groot.

Dat vertelt Movianto-directeur Michiel Heller in het programma Focus van Dtv. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met de gemeente Oss over een uitbreiding van het pand aan de Vorstengrafdonk en die gesprekken lopen voorspoedig, aldus de directeur. "Veel zal in het eerste kwartaal van 2022 duidelijk worden." 

Wanneer de uitbreiding afgerond is, zal de oppervlakte van het pand van 21.000 vierkante meter gegroeid zijn naar ruim 45.000 vierkante meter.

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Movianto-directeur Michiel Heller.

Locatie vaccins moest geheim blijven

Door alle media-aandacht voor Movianto en de vaccinopslag heeft Heller inmiddels bijna BN'er status verworven. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, de opslaglocatie moest geheim blijven. "We hebben het een lange tijd onder de pet kunnen houden, in samenwerking met de gemeente Oss." 

"Maar op een dag heeft een oplettende chauffeur van een ander bedrijf een auto gefilmd, met politiebewaking erbij. Toen is het balletje gaan rollen." Op het moment dat bij Heller duidelijk werd dat 'zijn' geheim inmiddels publiek was, is er gekozen om zélf maar naar buiten te treden. 

Complottheorieën

Dat betekent wel dat het voor iedereen duidelijk is waar de COVID-19 vaccins liggen, ook voor mensen die kwaad in de zin hebben of geloven in complottheorieën rondom het coronavirus. Zijn er strenge veiligheidsmaatregelen? De directeur blijft er nuchter onder. "Wij nemen altijd al veiligheidsmaatregelen, ook zonder het vaccin van nu. Dat hoort bij ons bedrijf. Maar natuurlijk hebben we daar een schepje bovenop gedaan. Dat zie je ook aan de poort, die beveiligd is."

Los van complotten, is er landelijk geregeld kritiek te horen op het Nederlandse vaccinatiebeleid. Waarom liggen die vaccins 'vast' in Oss? Heller is niet doof voor die geluiden, begrijpt de kritiek ook, maar vindt die niet terecht. "Ik weet hoe hard er gewerkt wordt. Bij ons, maar ook bij het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid. Er is voor het uitrollen van een vaccinatiecampagne nu eenmaal veel tijd nodig, door de vele wet- en regelgeving die erbij komt kijken."