Movianto in Oss geeft kijkje achter de schermen bij opslag coronavaccins: ‘Omdat er veel over te doen is’

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is dinsdag drie maanden op stoom. Een uitgelezen mogelijkheid voor Movianto in Oss – het bedrijf dat de opslag van alle vaccins voor zijn rekening neemt – om een tussenbalans op te maken.

Op 6 januari 2021 was Veghel de plaats van handeling voor de eerste vaccinatie tegen het coronavirus. Sindsdien wordt het nieuws gedomineerd door meevallers én tegenvallers als het gaat om de vaccinatiecampagne.

(Tekst loopt door onder de video)

Movianto besloot om een kijkje achter de schermen te bieden: “Om te laten zien wat we hier doen en om te laten zien wat de voorraad is. Omdat daar ook veel te doen is, de laatste periode”, aldus manager Michiel Heller.

Die uitleg over de voorraad en de aantallen is bepaald geen overbodige luxe. Wie enorme stapels dozen vol met vaccins had verwacht te zien, kwam dinsdag namelijk bedrogen uit. Neem bijvoorbeeld de veelbesproken voorraad AstraZeneca-vaccins. (hieronder afgebeeld)

Movianto heeft overigens nog genoeg werk voor de boeg: er zijn in totaal bijna 75 miljoen vaccins besteld voor heel Nederland.