advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Jongerencentrum MC helpt jongeren met project: 'After School'

Het MC in Uden heeft in samenwerking met meerdere organisaties begin dit jaar het project ‘After Hours’ gelanceerd. Het is de bedoeling dat op meerdere dagen in de week jongeren na de schooluurtjes daar terecht kunnen.

Jongeren kunnen onder andere huiswerkbegeleiding krijgen. “Wij merken dat er een gat zit tussen het einde van de schooldag en wanneer jongeren ons komen bezoeken”, vertelt Mirte Romanillos, teamleider van het centrum. “Ze gaan zweven in de periode na school en wanneer wij openen, wat na het avondeten is. Daarom willen wij dat gat opvullen met After School, zodat zij bij ons de naschoolse uurtjes besteden. Jongeren worden dan begeleid door onze jongerenmedewerkers, die eigenlijk een soort van grote broer of zus spelen." 

Hulpvraag en verlening

Naast huiswerkbegeleiding, is een belangrijk onderdeel van het project hulpverlening. “Als wij merken uit een gesprek dat er een bepaalde hulpvraag is, kunnen wij voortaan meteen de jongere koppelen aan een hulpverlener. Dat bespaart de moeite en het gedoe om je aan te melden via een website of wachtlijsten.”

Huiswerk maar klein onderdeel

Kay den Teuling van jongerenorganisatie Compass Uden, geeft aan: ‘Het is niet alleen huiswerkbegeleiding, wij zijn een ontmoetingsplek voor jongeren om te sporten, gamen, etc.” Daarnaast benadrukt hij: ‘Er kan heel veel aan de hand zijn in het leven, weet dat er altijd plek is waar je met vragen terecht kunt’.

Het project is een samenwerking met GUUS beweegt je, Vluchtelingenwerk, ONS Welzijn, GGD Hart voor Brabant en Compass Uden.