advertentie Banner SNLR.nl

Museum Jan Cunen wil 3 juni weer open maar puzzelt nog met inzet vrijwilligers

Museum Jan Cunen in Oss opent op woensdag 3 juni weer de deuren. Tot die tijd is er een buitenexpo te zien op de ramen van het café.

"In principe gaan we op 3 juni weer open, we zijn nog bezig met wat laatste kleine dingen", zegt Marijke van Hal van het museum. "Het punt is dat we vrijwilligers van boven de 70 nog niet mogen inzetten als we opengaan. En vijftig procent van onze vrijwilligers, dat zijn 34 mensen, is boven de 70. Dus vandaar nog even onder voorbehoud."

Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen was het museum de afgelopen weken gesloten voor publiek. "Er zijn geen ontslagen gevallen, we werken hier met een klein team. Maar impact heeft het natuurlijk wel want je draait wel op bezoekers."

Om weer open te kunnen is de routing in het museum aangepast zodat mensen maar één kant op kunnen lopen. Ook is er desinfectiemateriaal en plexiglas aangebracht bij de balie. "We kunnen max dertig mensen binnen hebben en gaan daarom werken met een telefonisch reserveringssysteem. Bezoekers kunnen daarbij uit drie tijdvakken kiezen", vertelt Van Hal.

Vanaf 3 juni zijn de tentoonstellingen Haagse School x Haagse Nieuwe en Carla van de Puttelaar: Artfully Dressed - Women in the Art World te zien. Beide expositie zijn verlengd tot en met 20 september.
Om de tijd tot 3 juni te overbruggen is er deze week op de ramen van het café een buitententoonstelling gemaakt door kunstenaar Mamabart. "Die kan iedereen alvast komen bekijken."