Museum Krona opent deuren met tentoonstelling Chagall

Nu museum Krona in Uden zaterdag weer de deuren mag openen kan eindelijk de tentoonstelling Twee Werelden: Chagall & Hedendaagse kunstenaars vertoond worden. Plannen hiervoor waren er al drie jaar.

"Het is nu echt aftellen", doelt curator Wouter Prins op de opening van aanstaande zaterdag. Het museum kan dan eindelijk de tentoonstelling van de beroemde kunstschilder Chagall laten zien. "Het gaat erover dat Chagall in zijn werk maar ook in zijn leven diverse culturen en geloven samenbracht. Dat hebben we als voorbeeld genomen voor kunstenaars van nu."

De tentoonstelling bestaat niet alleen uit werken van Chagall, maar ook uit stukken van andere kunstenaars. "Zij werken niet in dezelfde stijl als Chagall, het is heel ander werk", vertelt Prins. Zo zijn er bij de tentoonstelling zeker niet alleen schilderijen te zien, maar ook video's en andere vormen van moderne kunst.

De coronapandemie kwam voor Krona op een vervelend moment. Het museum had net over de hele wereld collecties verzameld, waaronder ook privéstukken. "De tentoonstelling hadden we min of meer al op de rit, maar toen kwam corona", vertelt de curator. Hierdoor besloot het museum de tentoonstelling uit te stellen.

 Zaterdag 5 juni gaat het museum open. Volgens Prins is het niet ongewenst dat het museum de deuren mag openen nu het buiten zomers weer is. "Wij zijn een atypisch museum. We hebben een kruidentuin en een terras. Voor fietsers en wandelaars zijn wij ideaal voor een dagje uit. Zeker in de zomermaanden."