advertentie Banner SNLR.nl

Muzelinck komt met ‘warme omhelzing’ voor eenzame mensen

Muzelinck in Oss is gestart met een project om mensen met een verstandelijke beperking en eenzame ouderen in deze coronatijd wat meer uit hun sociaal isolement te halen.

Het heet ‘een warme omhelzing’ en is bedoeld voor degenen die het momenteel moeten doen zonder fysieke aanrakingen als een knuffel of een omhelzing van ouders, familie en vrienden. Het project is opgestart met Brabant Wonen, met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De bedoeling is dat er letterlijk een ‘warme omhelzing’ wordt gemaakt door familieleden en vrienden. Zij ontvangen via de zorgmedewerkers een tasje met materiaal en een handleiding. Het idee is dat ze een (veel gedragen) kledingstuk gaan verwerken tot een nekkussen of knuffeltrui. Op die manier ontstaat een warme omhelzing of een omarming.

Marinus van de Langenberg (foto) mocht als eerste een ‘warme omhelzing’ ontvangen van zijn dochter, Ingrid van der Sanden. Ingrid: “Mijn vader is 81, woont zelfstandig en heeft zich de afgelopen tijd, heel vaak heel eenzaam gevoeld. Een anderhalve meter samenleving helpt niet écht tegen eenzaamheid en 'huidhonger. Op zolder had ik nog een blouse van mijn (overleden) moeder liggen en ik ben meteen aan de slag gegaan. Mijn vader was zéér ontroerd, uiteraard omdat de blouse van mama is geweest, maar ook de gedachte achter de warme omhelzing vond hij heel mooi.”

Op de website van Muzelinck is meer informatie te vinden over het project.