advertentie Banner SNLR.nl

MuzeMobiel weer de weg op

De MuzeMobiel stond door het coronavirus een tijdje stil in de garage, maar sinds deze week worden bewoners van de Bitswijk in Uden weer van A naar B gebracht door het elektrische wagentje.

Wel zal het er iets anders aan toegaan dan normaal. Buurtcentrum MuzeRijk, de initiatiefnemer van de haal- en brengservice, heeft verschillende maatregelen doorgevoerd om de reis voor zowel de passagier als chauffeur zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Zo mag er maar één passagier per rit mee, tenzij het huisgenoten zijn dan mogen maximaal twee mensen mee. Passagiers moeten tijdens de rit plaatsnemen op de achterbank, zelfstandig kunnen in- en uitstappen en de rittenkaart wordt op een veilige afstand afgeknipt.

Maar ook voor de chauffeur zijn regels opgesteld vanwege het coronavirus. De bestuurder moet handschoenen dragen, deurklinken en het plexiglas tussen passagier en chauffeur wordt iedere keer als een klant de MuzeMobiel verlaat schoongemaakt. Ook moet de chauffeur bij iedere passagier vragen naar mogelijke ziekteverschijnselen.

Tijdstip
De MuzeMobielen rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur. De haal- en brengservice draait volledig op vrijwilligers en is vooral gericht op mensen die slecht ter been zijn of simpelweg geen vervoer hebben, maar bijvoorbeeld wel willen meedoen aan een activiteit in het buurtcentrum.