advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

MXGP terug in Oss met ‘meer dan alleen motors’

Circuit De Witte Ruysheuvel staat de komende jaren weer op de internationale kaart. Het terrein was al eerder decor voor motorcross-legendes als Dave Strijbos en John van den Berk. Nu komt de Formule 1 van de motorcross, de MXGP terug naar Oss.

De komende vijf jaar is de Grand Prix van Nederland op de Witte Ruysheuvel. Cees Bosman van Motorcross Oss en Eric van Veghel van Motorclub Oss zijn blij dat hun geliefde circuit het decor wordt van zo’n belangrijk evenement. Zij hebben mooie herinneringen uit het verleden.

Organisatie

Het evenement vindt plaats in het Pinksterweekend van 2021, in het weekend van 23 mei. Van Veghel wilde de GP graag voor volgend jaar binnenhalen, vanwege het 50-jarig bestaan van de motorclub.

Dat konden Motorclub Oss en Motorcross Oss niet zonder hulp van het bedrijf van Ebert Dollevoet, die de Grand Prix naar Oss bracht.  "Het stond altijd op mijn lijstje; als het ergens kon, dan in Oss. En anders niet." Met de combinatie van sport, entertainment en muziek hoopt de organisatoren zo veel mogelijk bezoekers te verwelkomen op het evenement. ‘’Het moet een dagje uit worden dat ongeacht de uitslagen, toch voor iedereen geslaagd is.’’

De uitslagen kunnen ook wel eens goed uitpakken, met Glenn Coldenhoff uit Heesch komt er een van de favorieten uit de regio. Hij tekende eerder deze week een contract bij het fabrieksteam van Yamaha.