advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

MXGP van Nederland verplaatst naar 18 juli: 'absoluut niet zonder publiek'

De grand prix motorcross in Oss heeft een nieuwe datum gekregen op de kalender: 18 juli. Ebert Dollevoet van Top Events heeft het evenement bewust verplaatst naar wat later in het seizoen, nog wel vlak voor de zomervakantie. "Ik doe het niet als het niet met publiek kan", is Dollevoet stellig.

Oorspronkelijk zou de race op 23 mei op circuit De Witte Ruysheuvel gehouden worden. De GP moet meer dan alleen een wedstrijd zijn. Met de combinatie van sport, entertainment en muziek hopen de organisatoren zo veel mogelijk bezoekers te verwelkomen op het evenement. Als de wedstrijd zonder publiek of slechts met een handjevol toeschouwers langs de baan gehouden kan worden, gaat de GP van Nederland alsnog niet door. Snollebollekes, André Hazes, Django Wagner en René le Blanc zijn al vastgelegd voor op de podia. "En de line-up wordt nog uitgebreid", laat Dollevoet weten. De kaartverkoop start binnen een paar weken. 

De FIM maakte woensdag het nieuwe competitieschema bekend voor het wereldkampioenschap cross. De wedstrijd in Oss is nu de vijfde race op de kalender. Het seizoen begint op 13 juni in Rusland.