Myrthe Manders en Mari van Berloo Actieve Hadeejer 2019

Myrthe Manders en Mari van Berloo zijn donderdagavond op de nieuwjaarsreceptie in Cultureel Centrum St. Servaes uitgeroepen tot Actieve Hadeejer van 2019.

Actief Burgerschap, dat de nieuwjaarsreceptie organiseerde, zet jaarlijkse twee inwoners uit Heeswijk-Dinther in het zonnetje. Mari van Berloo werd uitgeroepen tot Actieve Hadeejer vanwege zijn inzet voor onder andere Stichting Vluchtelingenwerk, voetbalclub vv Heeswijk, biljarten voor de jeugd en het Willibrordcentrum in Heeswijk. Myrthe Manders mag zich Jonge Actieve Hadeejer van 2019 noemen vanwege de zorg voor haar grootouders. Ook geeft ze voorlichting aan MBO-leerlingen die overwegen om de studie social work te gaan doen. Ouderenzorg is een onderdeel van deze studie. Een bos bloemen en een oorkonde werden uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman.

Gelokt
Manders werd door haar vriend naar de nieuwjaarsreceptie gelokt. "Hij zei dat we wat gingen drinken bij De Toren. Toen gingen we hierheen, dat vond ik al raar", zegt ze. Niet snel daarna viel bij haar het kwartje dat haar vriend haar niet zomaar meenam naar St. Servaes. "Natuurlijk leuk dat ik Jonge Actieve Hadeejer ben!"

Drugs
Op de nieuwjaarsreceptie brachten diverse werkgroepen van Actief Burgerschap ten gehore waar zij zoal mee bezig zijn en legde elke werkgroep het publiek een stelling voor. Marieke van Beek van werkgroep Social Media en Jongeren sprak het publiek toe dat drugs onder jongeren in de kern een probleem is. De werkgroep gaat zich inzetten om meer bekendheid te geven aan het onderwerp drugs. Toen de stelling 'drugs is een probleem in Heeswijk-Dinther' werd voorgelegd, lieten veel aanwezigen door een groen kaartje in de lucht te houden blijken met de stelling eens te zijn. 

Ook wil Actief Burgerschap zich in 2020 inzetten voor betaalbare woningen voor starters. Het plan Rodenburg, waarin sociale huurwoningen worden gebouwd, zien de aanwezigen graag herhaald worden op een andere locatie om daar meer woningen te realiseren. Daarnaast was er aandacht voor het in september officieel geopende Plein 1969 waarover iedereen het eens was dat er meer reuring mag komen.

Aanwezigen van de nieuwjaarsreceptie konden daarnaast door een ontwerp op de muur inzien hoe het project Traverse eruit gaat zien. Het definitieve plan wordt later dit jaar gepresenteerd. Traverse is een project waar de straten die recht door Heeswijk-Dinther lopen worden aangepakt.