advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

N605 komt aan de oostzijde van Volkel

De gemeente Uden, de provincie Noord-Brabant en de klankbordgroep zijn het erover eens dat het beste alternatief voor de N605 door Volkel oostwaarts is. Alleen die varianten worden verder uitgewerkt.

In totaal waren er vier opties, twee aan de westzijde en twee aan de oostzijde van Volkel. "De westelijke varianten vormen niet langer onderdeel van de studie", meldt wethouder Franko van Lankvelt. "De beide oostelijk gelegen varianten vormen vanaf nu de bandbreedte waarin we gaan zoeken naar een oplossing."

Van Lankvelt kan nog niet zeggen of de voorkeur uit gaat naar variant C (om de Zeelandsedijk en de buurtschappen heen) of variant D (via de huidige Zeelandsedijk). "Om een definitieve voorkeur uit te spreken, moeten we ze eerst verder uitwerken en de plus- en minpunten goed onder de loep nemen", aldus de wethouder. Aanwonenden worden betrokken bij de totstandkoming van één voorkeursinitiatief. 

Stippellijnen preciezer maken met online platform

Vanaf woensdag 2 december gaat de studie verder via een online platform: volkel.inbeeld.app. De gemeente Uden had dat het liefst gedaan tijdens inloopavonden, maar die zijn vanwege corona niet mogelijk. "We hebben tot nu toe stippellijnen onderzocht. Daaruit blijkt dat het beste alternatief in elk geval aan de oostzijde ligt. Nu moeten we die stippellijnen preciezer gaan maken."