De hond rechts is Gloria

Na 50 kilometer wandelen is hond Gloria uit Oss teruggevonden in Waalwijk

Hond Gloria uit Oss was vier weken lang vermist. Het hondje is na vijftig kilometer lopen zaterdagmiddag teruggevonden in Waalwijk.

De eigenaren van de hond hadden Gloria half oktober nog maar vier uur in huis toen ze er tussenuit glipte via de voordeur. De hond komt uit Cyprus en was nog erg bang. Het hondje liep anderhalve week rond in Oss, maar niemand kon haar vangen.

Via een speurhond van Asar Zoekhonden en Waar is onze angel? konden de eigenaren het spoor van Gloria blijven volgen. De hond heeft namelijk in een maand tijd zo’n vijftig kilometer afgelegd. Gloria is na bijna twee weken gezien in Vught en daarna is ze vertrokken naar Den Bosch. Ook in Den Bosch konden de medewerkers van Asar Zoekhonden en Waar is onze angel? het beestje niet vangen. Tot zaterdagochtend.

In een kooi

De hond werd sinds een paar dagen gezien in Waalwijk. Medewerkers van Asar hadden een voederplek gemaakt en een camera opgehangen. Ze zagen dat Gloria steeds terugkwam naar dezelfde plek en zaterdagochtend hebben ze een kooi neergezet met eten er in. De hond is daar zaterdagmiddag ingelopen en zo kon met behulp van de dierenambulance het beestje worden gevangen.

De hond is ondertussen weer thuis in Oss en de eigenaar van Asar Zoekhonden laat weten dat het goed met Gloria gaat, maar ze is wel erg moe. De eigenaren zijn heel blij dat hun hond terug is en waren erg emotioneel van blijdschap.