Na beroerte succesvol tijdens Deense rolstoeldanswedstrijd

Twee weken na een beroerte gewoon meedoen met een rolstoeldanswedstrijd in Denemarken. Ben van Vugt uit Odiliapeel dacht eigenlijk dat hij dat nooit meer kon doen. In het Pinksterweekend was het een feit.     

Dankzij steun en begeleiding van trainer Bart Wouters van danscentrum van de Burgt in Veghel verliep alles goed en is de familie van Vugt weer veilig thuis. De wedstrijd was in het Musholm-Ferie Sport Konference. Daar werd de Danish Wheelchair Dance Cup 2019 gehouden.

In de prijzen 
Ben en Arna van Vugt behaalden met combidansen de 4e plaats in de World Cup Klasse standaard. Ook werden ze tweede in de combiklasse voor senioren. Een hele prestatie omdat Ben recent het ziekenhuis lag voor een herseninfarct. 

De zoon van het stel deed ook mee. Voor hem was het de eerste keer dat hij meedeed aan een rolstoeldanswedstrijd. Hij werd met zijn moeder overtuigend eerste in de debutanten klasse.

Quickstep
Als kers op de taart mochten moeder en zoon tijdens een demonstratie van de valide Deense kampioenen de laatste dans meedansen. Dat is traditioneel de quickstep. 

advertentie

Lees ook deze artikelen