advertentie Banner Trined

Na de berenjacht komt nu de pompoenenjacht naar Oss

Na de berenjacht van dit voorjaar kunnen kinderen in Oss tijdens Halloween op zaterdag 31 oktober meedoen aan een pompoenenjacht.

Het idee is dat mensen die avond tussen 18.30 en 22.00 uur geen beer maar een pompoen voor het raam zetten zodat kinderen weten dat er in de tuin wat lekkers voor ze ligt. Op die manier hebben de kinderen in de coronatijd toch nog een leuk verzetje en hebben ze een goede reden om buiten een frisse neus te halen, zo is de gedachte.

Via de speciale Facebookpagina Pompoenenjacht Oss kunnen geïnteresseerden zich aanmelden en wordt de kaart met deelnemende adressen steeds aangevuld. Op die kaart is te zien dat rond de 150 mensen zich al hebben aangemeld.

Coronamaatregelen

Op de pagina wordt er op gewezen dat iedereen zich wel aan de coronamaatregelen moet houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat snoep of fruit voor de kinderen per stuk moet worden verpakt en dat iedereen zich moet houden aan de anderhalve meter afstand. Het advies is ook om niet met meer dan vier personen samen te gaan lopen en dan liefst alleen met het eigen gezin.

Aan de reacties te zien hebben de meeste deelnemers toch andere zorgen. De meest gestelde vraag is namelijk: hoe kom ik voor een redelijke prijs nog aan pompoenen?