advertentie Banner Trined

Na ontbreken Prins Carnaval ook geen pronkzitting in Krullendonk

De pronkzitting van Stichting De Rooie Tesneuzik in Krullendonk (Heesch) gaat in 2021 niet door vanwege corona.

Carnavalliefhebbers in Heesch krijgen een nieuwe tegenslag te verwerken. Nadat Stichting Carnavalsviering Heesch zondag bekendmaakte geen nieuwe prins te zullen uitkiezen ontbreekt er komende editie ook een pronkzitting. “Dit besluit is genomen met pijn in het hart, maar onvermijdelijk in verband met corona. Het is voor nu onvoorzien hoe de situatie in januari zal zijn, waardoor de veiligheid van toeschouwers en artiesten niet kan worden gegarandeerd“, schrijft De Rooie Tesneuzik.

Carnaval is nog ver weg, maar toch is nu al bekend dat de pronkzitting geen doorgang kan vinden. “De voorbereidingen vergen behoorlijk veel tijd voor artiesten, medewerkers en bestuur, vandaar dat deze beslissing al op dit vroege moment moet worden genomen.”

Niets doen is voor De Rooie Tesneuzik geen optie en daarom denkt de stichting aan een alternatief. “Om de binding met de vele enthousiaste en trouwe gasten niet te verliezen, wordt een alternatief uitgewerkt voor het beleven van een avondje gezelligheid en leuke momenten.”