advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Facebook/De Nacht Burgemeester

Nachtburgemeester Heeswijk-Dinther organiseert stille tocht voor vernield 'I Am HaDee'

Update: De Nachtburgemeester van Heeswijk-Dinther kondigde zondag aan een stille tocht te organiseren, zodat inwoners nog een 'laatste eerbetoon' konden brengen aan de I Am HaDee'-letters.

De letters, die begin dit jaar op het grasveld bij de abdij werden geplaatst om iedereen in deze tijd een hart onder de riem te steken, werden zaterdag vernield. Inmiddels hebben de daders zich gemeld en gaat de tocht niet meer door. 

"Lieve burgers, ik hoop dat de boefjes die vannacht op pad zijn geweest enorm veel voldoening gehaald hebben uit de nieuwe creatie. Uiteraard had dit ook gewoon met de app 'wordfeud' gekunnen", zo schrijft hij. "Ondanks de vreugde die menig Hadeejer en alle zorghelden hebben beleefd aan de dorpse letters rest me nu samen met jullie enkel nog een eerbetoon." Zondagavond zal er een stille tocht plaatsvinden, om 19.00 uur 's avonds vanaf Plein 1969 naar de abdij. "Waar in alle stilte op veilige afstand een laatste (?) groet gebracht kan worden."

Foto's delen

De nachtburgemeester laat weten dankbaar te zijn dat de vandalen de creatie in ieder geval van Pasen tot Sinterklaas hebben laten staan. "Ik roep alle hadeejers op om nog éénmaal massaal op hun socials de zelfgemaakte foto's met de letters te delen of aan te passen in het profiel zodat iedereen in HaDee laat zien dat het licht altijd zal overheersen", aldus de Nachtburgemeester.