advertentie Banner SNLR.nl

NEC is FC Den Bosch de baas: 1-0

FC Den Bosch is 2020 begonnen met een tegenvaller: NEC was in Nijmegen met 1-0 te sterk.

De enige treffer viel vlak voor de rust en kwam van de voet van Okita. Het was op dat moment het eerste schot op doel van de Nijmegenaren. FC Den Bosch was in de eerste helft namelijk duidelijk de betere ploeg.

De Bosschenaren hadden een veldoverwicht en combineerden bij vlagen prima. Ze slaagden er alleen niet in om dat overwicht om te zetten in grote kansen. Rodrigues, Brouwers en Bouyaghlafen verschenen ieder een keer dreigend voor de keeper maar kwamen net tekort om te scoren. Balverlies op het middenveld van FC Den Bosch stelde daarna Okita in staat om van buiten de zestien de trekker over te halen: 1-0.

Na de rust leek het heilige vuur er een beetje uit bij FC Den Bosch. NEC Nijmegen kwam een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. Dat resulteerde in een aantal schoten die keeper Wouter van der Steen goed keerde. Ook zag de Bossche doelman nog een poeier op de lat belanden.

FC Den Bosch kon zonder de afwezige Paco van Moorsel aanvallend geen vuist maken en kwam eigenlijk niet verder dan een schotje van aanvoerder Danny Verbeek. Door de nederlaag verzuimt FC Den Bosch de overstap te maken naar het linkerrijtje en raakt de aansluiting met de subtop weer even uit beeld.