advertentie Banner Trined

NEC-talenten speelgerechtigd voor wedstrijd TOP tegen FC Volendam

Brian Vogelzang en Lion Kalentjev maken in ieder geval tot de winterstop deel uit van de selectie van TOP Oss. De talenten die overgekomen zijn van de jeugdopleiding van NEC zijn vrijdagavond tegen Volendam al inzetbaar.

Drie jeugdspelers van NEC trainden al een aantal weken mee met de Osse ploeg. Van die kandidaten zijn er twee overgebleven: verdediger Vogelzang en aanvaller Kalentjev. De twee 20-jarigen zijn blij met de overstap naar het profvoetbal en hopen snel hun debuut te mogen maken.

Gunstig voor beide partijen

De jeugdafdeling van NEC valt onder de amateurs, waar vanwege coronamaatregelen de groepstrainingen niet door konden gaan. Ook speelt het beloftenteam geen wedstrijden. De twee spelers deden er ondertussen wel alles aan om fit te blijven. Ze zijn blij dat ze weer met een groep mogen trainen, dit keer bij de profs uit Oss. ‘’Een gouden kans om aan Nederland, TOP Oss en NEC te laten zien wat ik in huis heb", aldus Kalentjev.

De half-Russische aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Nijmeegse club. Hiervoor speelde hij in de jeugd van Feyenoord. Vogelzang speelde voor de overstap naar NEC in de jeugd van Vitesse. Anouar El Azzouzi trainde ook een tijdje mee met TOP. Op het middenveld bleek echter geen versterking nodig. ‘’We hebben gekeken naar posities en perspectief. Op zijn positie zijn we voorzien en zien we het niet als toegevoegde waarde deze speler aan de selectie toe te voegen", vindt trainer Klaas Wels.

Op jacht naar de derde overwinning

Of de twee jeugdspelers van NEC in actie gaan komen tegen FC Volendam, vrijdag om 18.45 uur, is nog onbekend. De kans is aanwezig dat Kalentjev minuten krijgt, aangezien aanvallers Mart Remans en Kyvon Leidsman door een blessure met zekerheid ontbreken. Ook Philippe Rommens heeft een terugval. Wel is Lars Hutten weer beschikbaar.

FC Volendam won de laatste vijf wedstrijden overtuigend en is vooral op eigen terrein moeilijk te kloppen. Wels ziet in Volendam vooral in tactisch perspectief een enorme uitdaging:

TOP treft in Volendam een ploeg die makkelijk weet te scoren. In de laatste vijf wedstrijden werd het net vijfentwintig keer gevonden en heeft de ploeg van Wim Jonk een doelsaldo van +17 opgebouwd. Voor TOP Oss dateert het laatste competitiedoelpunt alweer van ruim een maand geleden. Na de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch op 20 oktober, werden drie competitiewedstrijden op rij doelpuntloos verloren. TOP is daarmee de slechtst scorende ploeg van de competitie. Volgens Wels is zijn ploeg aan de bal sterk, maar weten ze de kansen nog niet te verzilveren.

De wedstrijd tegen FC Volendam is te volgen via ons twitteraccount.