Nederlandse winnaar bij internationaal biljarttoernooi in Nistelrode

De Europese top van het driebanden was deze week in Nistelrode voor het internationale toernooi The Duke Challenge. Dick Jaspers, die na zijn laatste grote wedstrijd in de verloren finale van de World Cup in Antalya al 332 dagen geen officiële wedstrijd meer had gespeeld, ging er met de winst vandoor.

Golfbaan The Duke in Nistelrode was deze week het podium voor internationale biljartspelers. Het hotel bij de golfbaan is voor de drie dagen van het toernooi aangepast tot een locatie die geschikt is voor wedstrijden in het driebanden.

Eerder op vrijdag stonden de halve finales en de finale op het programma. Live op Ziggo Sport was te zien hoe Marco Zanetti uit Italie te sterk was voor de Turk Tayfun Tasdemir. In de tweede halve finale won de Nederlander Dick Jaspers overtuigend van Torbjörn Blomdahl. De regerend wereldkampioen uit Zweden zag een finaleplaats aan hem voorbij gaan door met 3-0 te verliezen.

Finale

In de finale speelden twee van de titelfavorieten tegen elkaar. Uiteindelijk was het Jaspers die met 3-1 won van de huidige nummer 2 van de wereld. De Nederlander behaalde in de finale een gemiddelde van 2.467. Na de wedstrijd zei hij tegenover de microfoon van Ziggo-Sport het volgende: ‘’Een prachtig hoog gemiddelde in een toernooi met een topbezetting. Deze overwinning mag je verdiend noemen.’’

Jaspers, die in 2019 voor de twintigste keer Nederlands kampioen werd, won hiermee de hoofdprijs van 16.000 euro.