Negen shows voor dertig bezoekers dit weekend in De Lievekamp

Het maximum van dertig bezoekers per voorstelling is voor theater De Lievekamp in Oss geen reden om de deuren te sluiten. Onder het motto 'we willen mensen toch een avondje uit bieden' is het duo Rob en Emiel komend weekend voor negen optredens geboekt.

Theaterdirecteur Coen Bais liet bij de opnieuw aangescherpte coronamaatregelen waarmee de eerder toegestane 150 bezoekers per voorstelling teruggingen naar een maximum van 30 al weten het beste ervan te willen maken. "Bij maximaal dertig mensen moet het theater eigenlijk gewoon dicht, maar we laten nu toch zoveel mogelijk voorstellingen doorgaan om mensen toch een avondje uit te kunnen bieden. Het verlies zal niet groter worden door het theater open te laten in plaats van de boel te sluiten", aldus Coen Bais. Volgens hem zijn er genoeg artiesten die wel voor dertig mensen willen spelen.

Het verlies zal niet groter worden door het theater open te laten in plaats van de boel te sluiten.

• Coen Bais - Directeur De Lievekamp

Zo ook het magische en komische duo Rob en Emiel. De heren spelen van vrijdag 23 tot en met 25 oktober zowel overdag als 's avonds. Overdag staat de familievoorstelling LOS op het programma en 's avonds Best Off voor volwassenen. "Optreden voor een klein publiek is het moeilijkste wat er is, je laat het achterste van je tong zien. Super kwetsbaar, heel dichtbij, maar daardoor absoluut onvergetelijk", aldus Rob Mollien van Rob en Emiel.

Coronamaatregelen
Per voorstelling - zonder pauze - worden dus maximaal 30 bezoekers toegelaten die op anderhalve meter afstand van elkaar moeten plaatsnemen in de zaal. Alleen bezoekers die uit een gezamenlijk huishouden afkomstig zijn, mogen met zijn tweeën naast elkaar zitten. Verder is het dringende advies een mondkapje te dragen bij binnenkomst in het theater. Zittend op de stoel mag het mondkapje worden afgezet. Alle overige praktische maatregelen zijn te vinden op de website van het theater.