advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Negentigjarige vrouw opgelicht in woonzorgcentrum De Wellen

Op tweede paasdag is een negentigjarige vrouw in woonzorgcentrum De Wellen in Oss opgelicht. Een man die zich voordeed als PostNL-bezorger kreeg haar pinpas in handen en maakte vijftienhonderd euro over.

De oplichter vroeg de Osse één euro over te maken om het PostNL-pakket in ontvangst te mogen nemen. Hij had een pinapparaat bij zich en nietsvermoedend betaalde de vrouw de euro ter plekke met haar pinpas. Het slachtoffer kreeg een andere pas terug en nam het pakket in ontvangst. Wat ze niet kon weten, is dat haar pincode tijdens het pinnen werd opgeslagen.

Bank trok aan de bel

Dankzij de medewerkers van de bank van de vrouw werd de misdaad op tijd opgemerkt. Ze zagen dat haar pinlimiet was verhoogd naar vijftienhonderd euro en dat daarna datzelfde bedrag was afgeschreven in Rotterdam, terwijl ze in Oss woont en niet meer zo mobiel is. Een bankmedewerker besloot de vrouw daarom in te lichten, waarna ze aangifte heeft gedaan.

Het slachtoffer kreeg van de agent waarbij ze aangifte deed te horen dat het hier gaat om een nieuwe en gevaarlijke techniek. Lenie van Breda, projectmedewerker Welzijn bij Brabant Zorg, maakt zich hier dan ook zorgen over: “Ik wil niet alleen de mensen hier bij de Wellen, maar alle ouderen waarschuwen voor dit soort technieken”.