Nep-emblemen blijft probleem voor Oeteldonkse carnavalsclub

Er zijn weer veel nep-emblemen van de Oeteldonkse carnaval in omloop en dat is een groot probleem voor de Oeteldonkse club.

Elk jaar loopt de Oeteldonkse club weer tegen hetzelfde probleem aan. Zij verkopen Oeteldonkse emblemen, maar er zijn ook neppe emblemen op de markt. Michel van Breugel verkoopt namens stichting Hendrien emblemen voor de Oeteldonkse club en hij heeft er ook last van.

"Als er nep-emblemen in omloop zijn, dan komt de opbrengst van die emblemen niet uit bij de stichting. Onze stichting stelt zich alleen dienstbaar voor de Oeteldonkse club. Alles wat wij binnenkrijgen wordt na aftrek van belastingen doorgesluisd naar de Oeteldonkse club die daar het carnaval mee organiseert", vertelt Michel. 

Duizend tot tienduizend nep-emblemen
Het is niet voor het eerst dat deze nep-emblemen verkocht worden en ook Michel ziet dit probleem terugkomen. Er wordt geschat dat er duizend tot tienduizend nep-emblemen in omloop zijn. Er worden dan ook maatregelen getroffen.

"Wij doen als stichting wel consequent aangifte van nep-emblemen. Wij hebben het merkrecht van het embleem van de Oeteldonkse club. Dus wij kunnen daarop ook optreden en aangifte doen bij de politie."

advertentie

Lees ook deze artikelen