advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nepcollecte voor voedselbank Oss: ‘Schande dat onze goede naam wordt misbruikt’

Bij de Jumbo aan het Kardinaal de Jongstraat in Oss is zaterdag een nepcollecte gehouden voor de voedselbank in Oss. Door een oplettende passant kwam de oplichting aan het licht.

Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie, maar een aanhouding is er nog niet verricht. Of de oplichter ook slachtoffers heeft gemaakt is voor voedselbank-bestuurslid Henk Snijders nog niet duidelijk: “Daar durf ik niets over te zeggen. Ik neem aan dat er een aantal mensen wel iets heeft gegeven. Je weet hoe dat gaat; ‘Ach, ik duw een keer één of twee euro in zo’n collectebus’.”

Schande

De buitgemaakte bedragen zijn wellicht niet astronomisch, maar de voedselbank is wel degelijk woest over de zaak: “De voedselbank staat heel goed aangeschreven. Het is natuurlijk een regelrechte schande dat er misbruik van onze goede naam wordt gemaakt. Wij collecteren nooit en mochten we een keer een actie houden, dan staan we altijd herkenbaar met uitingen van de voedselbank op onze kleren. Dat had deze oplichter niet. Hij sprak alleen mensen aan en zei dat hij geld inzamelde voor de voedselbank.”

De oplichter viel door de mand toen een voorbijganger onraad rook en de bedrijfsleider van de voedselbank op de hoogte stelde. De nepcollectant is nog niet opgepakt, maar wanneer hij zich nogmaals aan de Kardinaal de Jongstraat vertoont, neemt de Jumbo direct contact op met de voedselbank. “En dan kunnen wij in combinatie met de politie gaan handelen”, aldus Snijders, die mensen oproept om alert te zijn: “Mocht u iemand zien die namens de voedselbank collecteert, meld dit dan direct bij de politie.”

Één van de manieren waarop de voedselbank wél geld inzamelde, was via een doneeractie op Mfm.