advertentie Banner SNLR.nl

New Heroes op achterstand in halve finale

De basketballers van New Heroes hebben vanavond in Zwolle de derde wedstrijd in de halve finale serie met 76-68 verloren.

Landstede Basketbal is daarmee in deze best of five serie op een 1-2 voorsprong, en dus matchpoint, gekomen. De vierde wedstrijd is aanstaande donderdag om 20.00 uur in Maaspoort Sports and Events.

Zwolle en Den Bosch gaven elkaar zoals al veel vaker dit seizoen lange tijd weinig toe. De thuisploeg stond na het eerste kwart op een 17-14 voorsprong, maar uiteindelijk mochten beide ploegen bij rust met een 34-34 stand de kleedkamers op gaan zoeken.

Voorsprong
Na het derde kwart had Zwolle opnieuw een kleine voorsprong (55-51) genomen. Een voorsprong die het in de laatste tien minuten niet meer uit handen gaf. Uiteindelijk won Zwolle met 76-68 en mag het aanstaande donderdag op matchpoint naar Den Bosch afreizen.

New Heroes moet donderdagavond winnen in eigen huis om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Een beslissende wedstrijd die zaterdag in Zwolle op het programma staat.