New Heroes in eigen huis ruim langs Weert

De basketballers van New Heroes hebben donderdagavond zonder al te veel moeite gewonnen van Weert. In de Maaspoort was Den Bosch met 89-72 te sterk.

New Heroes stond na het eerste kwart al op een 26-15 voorsprong. De Limburgse nummer laatst had bij het ingaan van de rust iets van die achterstand afgesnoept, maar Den Bosch stond bij 44-38 nog steeds op een marge van zes.

Na het derde kwart had Den Bosch het verschil vergroot naar twaalf punten, 62-50. Een voorsprong die in de laatste tien minuten niet meer in gevaar kwam en uiteindelijk resulteerde in een 89-72 zege.

Doordat Dutch Windmills deze week uit de competitie werd genomen lijkt de tweede plaats nog moeilijk haalbaar voor New Heroes. De overwinning die Den Bosch in de tweede seizoenshelft boekte op de Dordtenaren is namelijk geschrapt uit de stand. New Heroes speelt tot het ingaan van de play-offs nog drie competitiewedstrijden.

Den Bosch moet nog naar Leeuwarden en Leiden en treft op de laatste speeldag Zwolle. De Zwollenaren zijn de concurrent voor New Heroes in de strijd om de tweede plaats en het bijbehorende thuisvoordeel in een eventuele halve finale van de play-offs.

advertentie

Lees ook deze artikelen