advertentie Banner SNLR.nl

Nikky (16) uit Oss tweede op NK hockeyskills in Den Bosch

Hockeyster Nikky Stassar uit Oss is donderdag tweede geworden bij de eerste echte editie van het Nederlands kampioenschap hockeyskills, dat gehouden werden in de Kaaihallen in Den Bosch.

Op het NK Skills is het de bedoeling om in dertig seconden zoveel mogelijk trucks te laten zien met bal en hockeystick. In elke ronde ging het om een battle tussen twee hockeyers waarna een driekoppige jury besloot welke van de twee hockeyers door mag naar de volgende ronde. Elle Raven uit Heerenveen won uiteindelijk de finale. Na een zogenaamde oefeneditie in 2019 werd dit jaar het eerste officiële NK georganiseerd.

Tekst loopt verder onder Instagram-post

De Osse hockeyster van de MB2 won niet, maar is wel beter geworden. “Ik merk dat mijn techniek er erg op vooruitgegaan is. In dat opzicht had ik veel aan het NK.” Op het veld zijn de meeste trucks minder handig omdat deze vaak voor gevaarlijk spel zorgen.

De 16-jarige Nikky werd geselecteerd voor het NK nadat ze een video opstuurde waarin ze hockeyvaardigheden vertoonde. Volgend jaar wil ze opnieuw meedoen. “Dan strijd ik voor de eerste plaats!”