advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Niene (11) is de voorleeskampioen van Uden

De 11-jarige Niene, leerling van basisschool Aventurijn, mag zich vanaf nu de voorleeskampioen van Uden noemen. Ze is maandag uitgeroepen tot winnares van de lokale voorleeswedstrijd.

“Ik ben superblij en ik had het ook echt niet verwacht. Omdat andere kinderen ook goed kunnen voorlezen”, was haar eerste reactie toen ze maandagmiddag op het schoolplein met het goede nieuws werd verrast door de organisatie, de bibliotheek Uden. Vanwege corona was de wedstrijd heel anders dan gebruikelijk. De deelnemers moesten een filmpje insturen waarin ze aan het voorlezen waren. 

De jury bepaalde uiteindelijk dat Niene dat het beste had gedaan: "Niene heeft een goede inleiding en speelt leuk met het publiek. Ze legt emotie in haar verhaal en heeft een goed tempo. Al is het op sommige plaatsen iets wat snel. Niene weet je mee te voeren in het verhaal en legt goed de nadruk op bepaalde woorden, waardoor het verhaal goed tot leven komt. Ze straalt mee met wat ze vertelt." Aldus het juryrapport. 

“De tekst goed uit je hoofd leren en beetje met stemmetjes oefenen”, dat is volgens de winnares zelf de beste tip om goed te kunnen voorlezen. Niene werd beloond met een officiële oorkonde en een aantal presentjes.