Niet langer gratis parkeren in fietsenstalling station Oss

De bewaakte fietsenstalling op de Spoorlaan in Oss blijft open, maar is in de toekomst niet meer gratis. Dat heeft de Osse raad donderdag besloten.

Om de stalling, die dreigde te moeten sluiten, nog te kunnen bekostigen wil de raad een parkeertarief invoeren. Momenteel wordt de fietsenstalling betaald uit het Mobiliteitsfonds, maar omdat daar voor volgend jaar geen geld voor gereserveerd is, moet de gemeente op zoek naar een alternatief. 

Puinhoop en overlast
De SP stelde enkele weken geleden vragen aan de raad met betrekking tot de fietsenstalling. Die wordt momenteel iedere dag door honderden mensen gebruikt en beheerd door medewerkers van IBN. De raad beaamt dan ook dat de stalling een positief effect heeft op de veiligheid in Oss. Bovendien zou het verdwijnen van de bewaakte stalling ervoor zorgen dat het een puinhoop in de omgeving wordt. De capaciteit van de andere stallingen rondom het station is namelijk niet voldoende om alle fietsen efficiënt te parkeren. 

Onderzoek
De raad heeft besloten dat de fietsenstalling open blijft, zolang de eigenaar, bouwbedrijf Hendriks, deze beschikbaar stelt. De komende tijd wordt onderzocht wat het parkeertarief moet worden en daarna wordt het 'betaald parkeren' ingevoerd. 

advertentie

Lees ook deze artikelen