advertentie Banner SNLR.nl

'Niet meer geld naar kunst in openbare ruimte'

Als het aan Bossche commissieleden ligt, gaat er niet standaard meer geld naar kunst in de openbare ruimte.

 Dat bleek maandagavond uit een discussienotitie die in de commissie bedrijvigheid behandeld werd. In de notitie lieten Daan Peters en Inge Visschedijk namens D66 weten meer kunst aan wegen, parken en pleinen in Den Bosch te willen toevoegen.

De partij wil dat alle inwoners van Den Bosch op een laagdrempelige en toegankelijke manier met kunst in aanraking kunnen komen.

D66 wil hiervoor in eerste instantie Bossche kunstenaars en (master-)studenten van de kunstacademie benaderen en hen laten aansluiten bij Bossche of regionale thema’s. Ook wilden ze de commissie horen over het standaard meer geld reserveren binnen stadsontwikkelingsprojecten voor kunst in de openbare ruimte.

'Gedrochten'
De partij kon op weinig steun rekenen vanuit de commissie. De VVD, het CDA, Bosch Belang, Lokaal Gestemd lieten een stellige ‘nee’ horen. De PVV deed er nog een schepje bovenop door te benadrukken dat er wat hen betreft niet meer subsidie moet naar ‘gedrochten’ in de openbare ruimte.

Onder meer de PvdA en De Bossche Groenen voelden wel wat voor de stelling van Peters en Visschedijk. De SP wil er zelfs ‘een aanzienlijke’ post voor terugzien in de komende begroting.

D66 dient naar aanleiding van de notitie een motie in.

Foto: Nuland heeft sinds jaren weer een kunstwerk op het Dorpsplein. Er kwam veel kritiek op het ontwerp.