advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nieuw afvalbeleid Meierijstad valt niet in goede aarde bij bewoners

De nieuwe afvalinzameling van de gemeente Meierijstad lijkt nog geen succes. Er komen tientallen klachten binnen over het nieuwe beleid, waar begin dit jaar mee is gestart. De forse prijsverhogingen en de zogeheten 'druppel' waar mee betaald moet worden bij de milieustraat vallen niet in goede aarde.

Op de Facebookpagina van de gemeente reageren bewoners woest. De prijzen voor het ophalen van restafval zijn namelijk flink verhoogd. Waar je voorheen voor een kleine kliko zo'n vier euro per lediging betaalde, is dat nu 8,75 euro. "Moet via via horen dat de grijze kliko 15 euro per leging gaat kosten! Nu dat gedoe met die druppel waar we niks vanaf weten. Dat is de druppel." reageert iemand. Daarnaast zijn de bewoners niet te spreken over de nieuwe ophaalfrequentie. "Het is belachelijk duur allemaal en het afval kun je zo niet goed meer kwijt", klaagt een ander.

Druppel
De werking van het nieuwe systeem zou bovendien te wensen overlaten. De postbezorging van de druppels - een soort elektronisch betaalmiddel - voor de milieustraten in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel laat langer op zich wachten. En mensen die de druppel wel al hebben, kunnen deze in verband met technische redenen nog niet gebruiken.

Bewoners delen ook hun zorgen over het kwijtraken van de druppel. Zou een ander dan op mijn kosten afval kunnen storten, vragen ze zich af. Veel vragen blijven onbeantwoord. De gemeente laat weten nog druk bezig te zijn met de installatie van het nieuwe systeem. In februari moet alles naar behoren werken.