advertentie Banner Trined

Nieuw jaarembleem Oeteldonk onthuld: 'We gaan onze Hoogheid hoe dan ook ontvangen'

De Oeteldonkse Club heeft zaterdag het jaarembleem voor het bijzondere carnavalsjaar 2020-2021 bekend gemaakt. Het winnende embleem is ontworpen door Robin Bastens uit Rosmalen.

Waar de onthulling normaal gesproken in het bijzijn van tientallen Oeteldonkers gebeurt, is het embleem nu digitaal onthuld, vanwege corona. Ondanks de onzekerheid die het virus met zich meebrengt voor de viering van het komende carnaval is er toch een embleem. “Onze Hoogheid komt hoe dan ook op 14 februari”, vertelt Sabine Schouten – van Stiphout van het ministerie van Evenementen. “Hoe we hem en zijn Gevollug veilig kunnen ontvangen, daarover denken we nog na. Maar we gaan hem ontvangen en dan moeten onze kielen en jasjes er picobello uitzien. Een nieuw embleem kan ook dit jaar daarom niet ontbreken.” 

Kikker badend in borrelend moeras

Met het thema ‘Oeteldonk, borrelt’ gingen vele creatievelingen aan de slag. 305 ontwerpen werden ingezonden en door een vakjury beoordeeld. Uiteindelijk is het embleem van de 35-jarige Robin Bastens gekozen als winnaar. Te zien is een kikker die ligt te baden in een moeras. De jury vindt het ontwerp, krachtig en het borrelen van het moeras is duidelijk zichtbaar. Bastens ontwierp ook het jaarembleem 2016-2017 met het thema ‘Oeteldonk, daor zit meziek in’. 

Nep-emblemen

Het nieuwe embleem met het vernieuwde echtheidskenmerk is vanaf nu te koop. Ieder jaar zijn er weer veel nep-emblemen van de Oeteldonkse carnaval in omloop, waardoor de inkomsten van de club in het gedring komen. Het originele jaarembleem is te herkennen aan de papieren achterkant met daarop het logo en het motto van de Oeteldonkse Club.