Nieuw op Dtv Den Bosch: portretserie 'Voyant'

Dtv Den Bosch zendt vanaf zaterdag 1 juni het nieuwe programma 'Voyant' uit. De reportages laten het verhaal zien van bijzondere mensen en situaties in Den Bosch en omgeving.

De serie is gemaakt met de medewerking van een tiental vrijwilligers van filmclub Shot ‘71.

“Voyant is zien en gezien worden”, vertelt presentator Fons Brenninkmeijer. “We volgen het spoor van opvallende personen in een bijzondere omgeving.” In de portretserie is veel oud beeldmateriaal te zien. “We hebben geprobeerd de verhalen om de oude beelden heen te maken”, zegt Brenninkmeijer. 

De eerste aflevering van de serie vertelt de levensverhalen van amateurfilmer Harry Zwanenberg. Daarna worden portretten uitgezonden van stadsontwikkeling-directeur Willem van der Made en kunstenaar Miesjel van Gerwen, één van de initiatiefnemers van de Bosch Parade.

In aflevering 4, die ‘de streek van de Draak heet’, is de historie van Den Bosch te zien en wordt de lijn doorgetrokken naar deze tijd. In aflevering 5 wordt levenskunstenaar Cor Versteeg gevolgd. Daarna wordt in Voyant aandacht besteed aan de jaarlijkse kunstmarkt Artibosch.

Tekst gaat door onder de video.

Eric Horvath, directeur van Dtv, is blij met de portretten die onder meer door vrijwilligers van de filmclub zijn gemaakt: “Het zijn verhalen van mensen van wie iedereen weleens heeft gehoord. Shot’71 heeft de geportretteerde Bosschenaren prachtig in beeld gebracht. We zijn er blij mij dat de men bij ons heeft aangeklopt met het idee. We geven het uiteraard graag een platform.” 

Uitzendingen
1 en 2 juni: amateurfilmer Harry Zwanenberg
8 en 9 juni: stadsontwikkeling-directeur Willem van der Made
15 en 16 juni: multi-kunstenaar Miesjel van Gerwen
22 en 23 juni: de streek van de Draak
29 en 30 juni: levenskunstenaar Cor Versteeg 

Alle uitzendingen beginnen op zaterdagavond om 19.20 uur en draaien mee in een carrousel tot zondagavond 19.00 uur. Op woensdagavond wordt Voyant herhaald na het Dtv Nieuws.