Nieuw zwembad in Veghel stap dichterbij

De plannen voor een nieuw overdekt zwembad in Veghel worden steeds concreter. Vanaf deze week is het ontwerpbestemmingsplan voor iedereen in te zien.

Vorig jaar stelde de gemeenteraad van Meierijstad al geld beschikbaar voor twee nieuwe zwembaden, een in Veghel en een in Sint-Oedenrode. Het gaat om twee identieke zwembaden met een zesbaans wedstrijdbad en een bad van 8 bij 12 meter.

Het overdekte zwembad van Laco Sportcentrum Veghel (voorheen De Beemd) komt uit 1975 en is aan vervanging toe. Het nieuwe zwembad komt naast de locatie van het huidige zwembad aan Vlas en Graan. Door het zwembad naast de huidige plek te bouwen, kunnen de gebruikers van het zwembad blijven zwemmen tijdens de nieuwbouw. 

Publiekstrekker

Zwemmen blijft ook de komende jaren mogelijk in het centrum van Veghel omdat het een meerwaarde heeft voor het centrum. De laatste jaren zijn al veel voorzieningen verdwenen uit het centrum. Een zwembad is volgens de gemeente een grote publiekstrekker. 

Supermarkt

In het plan Vlas en Graan gaat het ook over een nieuwe supermarkt en aanpassingen aan de openbare ruimte. Omdat de gemeente vooruit wil met de vervanging van het zwembad, wordt dit onderdeel losgekoppeld van de rest van het bestemmingsplan.