Nieuwe actie moet einde maken aan personeelstekort horeca
Er heerst een personeelstekort in de horecasector. Koninklijk Horeca Nederland en UWV willen hier een einde aan maken en organiseren een nieuw initiatief waarbij ze werkgevers en werkzoekenden bij elkaar brengen.
Op zeven verschillende locaties in de regio konden werkzoekenden langsgaan om een kijkje in de keuken te nemen, maar het nieuwe personeel stond nog niet op de stoep. In totaal waren er twaalf aanmeldingen binnen gekomen.
(Tekst loopt verder onder de video)
"Er wordt ook naar andere oplossingen gezocht", vertelt Dennis van Oers, manager bij UWV. “Werkzoekenden kunnen nu ook een verkorte beroepsopleiding doen, zoals de koksopleiding. Zodat ze met de nodige bagage in de horeca kunnen gaan werken. Dan beginnen ze eerst als hulp chef en kunnen dan praktijkervaring opdoen.”
Gevolgen Consument
Het personeelstekort heeft ook gevolgen voor de consument. Het brengen van je drankje kan bijvoorbeeld langer duren of je favoriete restaurant is een keer onverwachts gesloten. “We hopen op begrip van de gasten. Ze zullen geduld moeten hebben. Als je haast hebt ga je nu niet plezierig naar de horeca om snel even te lunchen”, zegt David van Beek van Beachclub Maashorst.