Nieuwe besmetting JBZ, operaties afgezegd

Alle operaties voor vrijdag 6 maart in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn afgezegd. De eenpersoonskamers zijn nodig om patiënten langer te kunnen isoleren.

Donderdagmiddag bleek dat een tweede patiënt besmet is met het coronavirus. Hij werd al in strikte isolatie verpleegd. Er is geen relatie met de eerste patiënt of met de arts-assistent die besmet is geraakt.  Zowel de arts-assistent als de patiënten maken het goed.

In het ziekenhuis is uit voorzorg besloten om alle nieuwe patiënten met symptomen van een luchtweginfectie in een eenpersoonskamer in isolatie te verplegen totdat de testen op zowel influenza als het coronavirus bekend zijn.

Tot nu toe werden patiënten uit isolatie gehaald als zij negatief testten op influenza. Nu wordt ook het resultaat van de test op het coronavirus afgewacht. Pas als de coronatest ook negatief is, gaat de patiënt uit isolatie. Dit besluit is genomen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en patiënten en onze medewerkers zo min mogelijk risico te laten lopen. 

Spoedoperaties en oncologische operaties die spoed hebben, gaan gewoon door. De spreekuren op de polikliniek en de afspraken op de poliklinische operatiekamers gaan ook gewoon door. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen