Nieuwe beweegplek 'voornamelijk voor senioren' geopend in Nuland

Nuland beschikt sinds donderdag over een zogeheten openbare ‘beweegplek’. Het veldje met daarop vijf beweegtoestellen is te vinden aan de Kloosterstraat, pal tegenover Brabantzorg-locatie Martinushuis.

De nieuwe beweegplek is feestelijk geopend door raadslid Roos van der Kallen (Rosmalens Belang) en wethouder Ufuk Kâhya (GroenLinks), door middel van het onthullen van een bordje bij de ingang.

Tijdens de opening werd er meteen gebruik gemaakt van de sportattributen. Verschillende bezoekers hebben de toestellen uitgeprobeerd en ook de wethouder ging meteen aan de slag.

Het doel van het veldje is voornamelijk om senioren in beweging te krijgen of actief te houden. Volgens Kâhya is dat belangrijk: “We vinden het heel belangrijk dat we meer gezonde en gelukkige jaren creëren voor iedereen. Zo’n beweegplek helpt daarin mee. Het is goed dat de Sport Alliantie en de Wijkraad hieraan hebben bijgedragen.”

Overigens is de beweegplek ‘gewoon’ openbaar en dus niet uitzonderlijk bestemd voor ouderen. Dat werd donderdagmiddag ook duidelijk, toen een aantal jongeren zich aan de toestellen waagde.

Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel heeft in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch en de dorpsraad Nuland deze nieuwe beweegplek gemaakt.