Nieuwe dijkgraaf Mario Jacobs geïnstalleerd

Mario Jacobs is vrijdag geïnstalleerd als opvolger van Lambert Verheijen als dijkgraaf van waterschap Aa en Maas. Jacobs is voor de komende zes jaar benoemd als voorzitter van het algemeen bestuur.

Commissaris van de koning Ina Adema installeerde Jacobs met het overhandigen van een presentje. De voormalig wethouder van Tilburg ziet direct kansen om meer samen te gaan werken. "We staan voor grote opgaven op het gebied van klimaatverandering, waterkwaliteit en energiedoelen. Deze kunnen we alleen het hoofd bieden als iedereen de mouwen opstroopt", zei Jacobs bij zijn installatie. Waterschap, boeren, burgers en natuurorganisaties moeten volgens de kersvers dijkgraaf allemaal aan de slag.

Meanderende Maas

Hij benoemde het project Meanderende Maas als een mooi voorbeeld van 'samen doelen bereiken'. "De dijken krijgen meer ruimte en worden versterkt en het hele gebied wordt daar mooier en economisch sterker van", aldus Jacobs.

Voorganger Lambert Verheijen ging met pensioen en nam op 9 april afscheid als voorzitter van het algemeen bestuur. Hij was vanaf 2005 dijkgraaf van waterschap Aa en Maas. Op 18 december 2020 was al bekend dat Jacobs zijn opvolger zou worden.