advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nieuwe dorpspraktijk in Vinkel bijna klaar: 'Ik denk dat mensen met gerichte hulpvragen hier op de juiste plek zijn'

Vijftien zorgorganisaties komen begin volgend jaar samen onder één dak in de dorpspraktijk in Vinkel. In de nieuwe praktijk zal er onderling meer samengewerkt worden en kan de inwoner van Vinkel voor diverse vormen van zorg terecht.

“Iedereen dacht een dokter in Vinkel met allerlei andere disciplines, is dat wel haalbaar? Misschien wel, en dat is ook wel gebleken” vertelt huisarts Jos van der Sande. Ondertussen zijn de organisaties vijf jaar verder. “En een hoop grijze haren. Ik hoop eigenlijk dat we vanaf 1 maart hier met een hele club jonge leuke mensen goeie passende zorg bij mensen gaan geven.”

Er komt onder meer een huisarts, een fysio en een apotheek in de nieuwe praktijk. “Ik denk dat mensen met hele gerichte hulpvragen hier op de juiste plek zijn. Dat ze niet nog naar andere plekken hoeven. Alles is hier onder één dak en dat maakt het wel heel mooi” vertelt oefentherapeut Lisa Mols.

Logopedist Jill op ’t Hoog denkt er ook zo over. “Als logopedist ben je best alleen. Mensen met een klacht bij mij hebben misschien ook nog wel een hulpvraag bij een ander, waarmee we kunnen samenwerken. Ik denk dat het alleen maar een meerwaarde heeft om met meerdere disciplines in een gebouw samen te zijn.”