Nieuwe eigenaar wil dat herberg d'n Bekker café blijft

Eigenaars Jan en Annie van der Heijden stoppen deze winter na 51 jaar met het uitbaten van herberg d'n Bekker in Heesch. De nieuwe eigenaar, makelaar Adri van den Akker, wil dat het een café blijft.

Van den Akker geeft aan dat hij graag door wil met het café, maar niet zelf. Hij is dus nog op zoek naar een nieuwe uitbater. Voor de feestzaal zoekt Van den Akker naar een huurder.

Oud en vertrouwd
Als het aan de huidige eigenaren ligt, blijft alles in het café oud en vertrouwd. "Je bent er opgegroeid en hoopt maar dat het zo blijft. Maar ik heb het niet voor het zeggen", aldus 'Den Bekker'.

Het paar Van der Heijden is inmiddels 75 jaar. "Het valt allemaal niet meer mee. Mijn man wordt al een beetje gehandicapt", grapt Annie, die blij is dat de herberg die al tien jaar te koop staat, eindelijk een nieuwe eigenaar heeft. De huidige eigenaar heeft moeite met lopen en ziet sinds een paar maanden slecht. Het café stond tien jaar te koop.

'Klanten zijn met ons oud geworden'
Op 24-jarige leeftijd nam Jan de zaak over van zijn vader, die in Heesch bekend was als Nol den Bekker. De herberg is altijd d'n Bekker blijven heten. Veel verenigingen hadden er hun stek: biljartclubs, carnavalsverenigingen en zelfs de duivensport. Nog altijd is er iedere week wel iets te doen in het café. "De klanten zijn met ons oud geworden", zegt Annie.

Oudjaarsavond zal voor de laatste keer een activiteit worden gehouden onder leiding van Jan en Annie.