Nieuwe filters bij rioolwaterzuivering om stank in Maaspoort te verminderen

In de komende weken worden er extra filters geplaatst bij de rioolwaterzuivering aan Treurenburg in Den Bosch. Dat meldt Peter Verlaan, directeur Zuiveren bij Waterschap Aa en Maas woensdag aan Dtv Nieuws.

Aanleiding voor die extra filters is de stankoverlast die bewoners van de wijk Maaspoort al lange tijd ervaren, tot teleurstelling van Verlaan: “We willen helemaal niet tot overlast zijn voor onze omgeving. Dat het door de inwoners van de Maaspoort zo wordt ervaren, is voor ons ook uniek. Het is heel vervelend en absoluut niet de bedoeling.”

Om die stankoverlast verder te verminderen staat er nu dus de plaatsing van extra filters op het programma. “We hebben gemerkt dat de laatste stappen in de vervanging van filters nog onvoldoende waren en we zitten nu aan de vooravond dat die extra filters in elk geval worden geplaatst. Dat gaat in de komende weken gebeuren.”

Verlaan is hoopvol dat die extra filters daadwerkelijk nut hebben: “Ik hoop dat we kunnen zien – en vooral ruiken - dat het effect heeft. En als dit werkt, hebben we in ieder geval alvast een tijdelijke oplossing.”