De oude 'huiskamer' in De Slagen

Nieuwe ‘huiskamer’ De Slagen in Den Bosch wil nog niet vlotten

De komst van een nieuwe ‘huiskamer’ voor vooral oudere bewoners van De Slagen, de Rompert en de Buitenpepers in Den Bosch laat nog steeds op zich wachten. Volgens de partij Leefbaar ’s-Hertogenbosch is er een ‘impasse’ ontstaan die zo snel mogelijk doorbroken zou moeten worden.

Ontmoetingsplek De Slagen (ODS) was gevestigd aan de Vijfde Slagen maar die kan niet meer gebruikt worden omdat woningbouwstichting Zayaz er weer een woning van wilde maken. Een alternatief werd gevonden aan de Eekbrouwersweg. De vrijwilligers van ODS gingen daar enthousiast mee aan de slag en hadden het pand inmiddels al gedeeltelijk ingericht.

Gezamenlijk inrichtingsplan

Dat blijkt nu iets te snel te gaan voor een nieuwe stichting in oprichting die zich met die ‘huiskamer’ bezighoudt. Daarin zitten onder andere mensen van de gemeente en van Farent Sociaal Werk. Zij zouden eerst met mogelijke andere gebruikers van het pand willen spreken en daarna een inrichtingsplan willen maken, zo stelt Leefbaar 's-Hertogenbosch.. Volgens de partij en de vrijwilligers zijn intussen de sloten van het pand veranderd, zonder dat zij dat wisten en moesten de meubels die waren neergezet weer worden verwijderd.

De vrijwilligers van ODS zitten inmiddels met de handen in het haar en krijgen nu dus steun van Leefbaar ’s-Hertogenbosch. De partij heeft opheldering gevraagd aan het college van B en W en wil dat er haast gemaakt wordt met de nieuwe ontmoetingsplek.