Nieuwe leeftijdsgrens voor zeskamp in Berghem

Jongeren vanaf 14 jaar kunnen tegenwoordig ook deelnemen aan de zeskamp voor volwassenen in Berghem.

De nieuwe leeftijdsgrens moet ervoor zorgen dat de jonge deelnemers beter op hun plaats zijn. Commissielid John van den Broek legt uit waarom er gekozen is voor deze leeftijdsgrens. “We merkten de afgelopen jaren dat middelbare scholieren graag deelnemen aan de zeskamp, maar zij vielen tussen wal en schip. Deze jongens en meiden zijn vaak zo gemotiveerd en sportief dat ze goede tegenstand kunnen bieden tegen de oudere teams”, vertelt Van den Broek.

Zoveelste editie
De zeskamp, het evenement waarbij sportiviteit, gezelligheid, samenwerking en behendigheid centraal staat, is eind juni in Berghem. Op 22 juni is de 23e editie van de jeugdzeskamp. Een dag later zijn de volwassenen aan de beurt voor alweer de 32e keer.

Ook dit jaar doet weer een bont gezelschap van verenigingen, familie- en vriendenteams en mixen van sportievelingen mee aan de zeskamp. 55 teams van maximaal 10 personen nemen het tegen elkaar op.

Nieuwe proeven
De voorbereidingen van het evenement zijn al ruim een half jaar geleden begonnen. Marijn van den Heuvel, voorzitter van de zeskampcommissie, wil de lat elk jaar weer wat hoger leggen door steeds weer nieuwe proeven te bedenken. Vaardigheden als behendigheid en kracht staan centraal tijdens de zeskamp. 

 

Bezoekers van het evenement zijn op het terrein welkom om bekenden aan te moedigen of een kop koffie te drinken.

Beide zeskampen beginnen om 10.00 en eindigen rond 16.00u. Het evenement vindt plaats in de wei aan de Burgemeester van Erpstraat 80 in Berghem.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen