Nieuwe Theater aan de Parade elke ochtend om half negen open en dicht als de laatste bezoeker het pand verlaat
Het was met bijna vijftien jaar lang praten het langstlopende politieke dossier in Den Bosch: Het Theater aan de Parade. Maar onlangs werd de definitieve klap gegeven op het plan om te slopen en te herbouwen.
Over de plek en over de grootte is er toch nog behoorlijk veel discussie, maar daar heeft directeur Alex Kühne zich nooit echt grote zorgen over gemaakt: "In 2018 is besloten dit wordt de locatie, dit is het budget. Dat mensen dan weer oude discussies naar boven halen waar het moet staan, dat snap ik. Zo leeft dat bij mensen. Maar de beslissingen waren al genomen." Sinds 6 oktober staan alle seinen op groen voor dit plan.
Open en gericht naar de stad
Volgens hem ligt er een ontzettend mooi ontwerp. "Er is heel erg goed geluister naar medewerkers en naar wat we in de stad met elkaar willen", vertelt Kühne. Er gaat een Grote Zaal komen waar 940 mensen kunnen zitten. De Pleinzaal verdwijnt en de Paradezaal komt daarvoor in de plaats. Daar kunnen zo'n 480 mensen gaan zitten en 1.100 kunnen er staan. Wel kan Kühne melden dat er geen merknamen aan de zalen worden gekoppeld.
Het wordt een lang en groots feest in 2023.
Alex Kühne, directeur Theater aan de Parade
Ook komen er grotere toneelopeningen om nog betere producties neer te zetten. En het theater zal elke ochtend om half negen open zijn en pas sluiten als de laatste bezoeker het pand verlaat.
Twee enorm mooie gadgets
Voor het laden en lossen komen twee grote platforms voor vrachtwagens, maar die platforms dienen tegelijkertijd ook als buitenpodium voor optredens.
Kühne kijkt uit naar de opening van het herbouwde Theater aan de Parade: "Het wordt een lang en groots feest in 2023."