advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nieuwe theateropleiding: Koning Willem 1 College en ROC Tilburg slaan de handen ineen

Licht uit, spot aan. Het Koning Willem I College in Den Bosch en het ROC Tilburg presenteren vanaf komend schooljaar 2021-2022 een nieuwe theateropleiding: ‘mbo Theateropleiding Brabant’. Woensdag werd de overeenkomst door beide partijen getekend. “Door de krachten te bundelen, komt het beste van twee werelden samen.”

Met de overeenkomst vormen de twee ROC’S een nieuw, professioneel en uitdagend programma voor aanstormend theatertalent. “We hebben veel gepassioneerd theatertalent in Brabant. Zij verdienen het om een goede opleiding te kunnen doen in de regio. Aan de andere kant vraagt de overheid mbo-scholen het aanbod van opleidingen af te stemmen op de vraag in de regio. De cultuursector staat nu eenmaal onder druk. Door onze opleidingen te combineren, zorgen we dat talent ook in de toekomst terechtkan in de regio”, vertelt Marieke Keser, adjunct-directeur van de Academie voor Media, Art & Performance van het Koning Willem I College.

Studeren en doorstromen

De opleiding gaat nauw samenwerken met vervolgopleidingen, zodat studenten gemakkelijk kunnen doorstromen naar het hbo. Jetse Batelaan, artistiek leider Theater Artemis in Den Bosch: “Een goede theater mbo-school in Brabant is in onze ogen een cruciale stap voor vmbo-leerlingen richting het hbo kunstvakonderwijs. Zonder mbo theaterinstelling dreigt het theaterveld voor velen een onneembare vesting te worden.”

De nieuwe opleiding is een bol-opleiding op niveau 4. Studenten van de theateropleiding krijgen vijf dagen per week school, verdeeld in les- en stagedagen. Daarnaast volgen de ze algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap. Toekomstige studenten kunnen zich aanmelden voor de nieuwe opleiding via de websites van het Koning Willem I College en het ROC Tilburg.