advertentie Banner Trined

Nieuwe voorzitter De Poort: ‘We willen zelf de regie in handen houden’

Het Bossche jongerencentrum De Poort beschikt sinds een week over een nieuw bestuur. Aan de hand van drie ouderen met bestuurservaring en vier jongeren, moet De Poort de toekomst weer aan kunnen.

Één van de jongeren die in het bestuur is opgenomen, is de 23-jarige Stef van den Broek. Hij is de nieuwbakken voorzitter van het jongerencentrum in de Maaspoort en is al geruime tijd bekend met De Poort: “Negen jaar geleden ben ik hier begonnen als vrijwilliger. Daar was ik alweer een tijdje van terug gestapt, maar door de omstandigheden vond ik het toch jammer dat een plek als de Poort mogelijk zou verdwijnen.”

(Tekst loopt door onder de video)

Met die ‘omstandigheden’ doelt Van den Broek onder meer op de langlopende kwestie over twee Farent-medewerkers die bij De Poort gedetacheerd zijn en die volgens wethouder Ufuk Kâhya bij het jongerencentrum weg moeten. Dat nieuws zorgde destijds voor veel onrust. Het zou namelijk grote gevolgen hebben: “Het zou betekenen dat een aantal activiteiten niet meer doorgezet kunnen worden. Als er twee fulltime-krachten wegvallen dan heeft dat wel impact op de organisatie.”

Het jongerencentrum moet weer gaan leven. De ambitie van de nieuwe voorzitter is duidelijk: “We willen dat dit een zelfstandige organisatie blijft en dat we zelf de regie in handen houden. En dat we dat veilige huis kunnen bieden voor jongeren, zodat ze een plek hebben waar ze naartoe kunnen.”