advertentie Banner SNLR.nl

Nieuwe zwembaden Sint-Oedenrode en Veghel stap dichterbij

Het zou zomaar kunnen dat er nieuwe zwembaden in Sint-Oedenrode en Veghel komen. Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad om ruim 20,3 miljoen euro gevraagd om twee nieuwe zwembaden te bouwen.

De overdekte zwembaden zijn volgens de gemeente versleten en aan vervanging toe. Het college zou graag op beide locaties zwembaden met een 6-baans wedstrijdbad, een doelgroepenbad en beiden met een beweegbare bodem.

De gemeente denkt ook aan de ouderen en mensen met een beperking. Zo wordt er een tillift opgenomen voor mensen met een beperking en kan een hellingbaan bij het doelgroepenbad worden aangelegd, zodat mensen die minder mobiel zijn zelfstandig het water in- en uit kunnen.

“De twee nieuwe baden komen nu wel heel dichtbij! Ik ben erg blij met de positieve reacties van de gemeenteraad. Wat zou het mooi zijn als we straks in de drie grote kernen een zwembad hebben, zodat alle inwoners van Meierijstad dichtbij huis kunnen blijven zwemmen. En zo kunnen blijven voorzien in de zwembehoefte van de 200.000 gebruikers”, aldus wethouder Coby van der Pas.

Op 25 juni besluit de raad of het geld beschikbaar wordt gesteld voor de zwembaden.