Nieuwjaarsshow For Mineur te zien op Dtv

De traditionele nieuwjaarsvoorstelling van cabaretgroep For Mineur uit Heesch is 1 januari 2021 vanwege corona volledig digitaal. Dtv Oss-Bernheze zendt de show op nieuwjaarsdag om 13.00 uur uit.

De mannen van For Mineur zitten zeker niet stil nu ze geen show voor een volle zaal kunnen maken. Ze hebben gedacht aan een voorstelling voor dertig mensen, maar besloten snel dit niet te doen. "Dat lijkt ons geen sfeervolle opening van het nieuwe jaar. Dan mis je de essentie: met zijn allen naar de huiskamer komen om elkaar een goed nieuwjaar te wensen", zegt Hans Alferink.

Daarom is de voorstelling nu digitaal, met onderdelen die het vaste publiek gewend is: liedjes, sketches, de tweespraak en de uitreiking van de Hisse Plusser en de Hisse Misser van 2020. Alferink: "We gaan het niet statisch presenteren, maar op verschillende locaties in Heesch."

Ingezakte daken

Corona is een belangrijk element in de voorstelling. "Maar zeker niet het enige", weet Joost Verdiesen. "We hadden dit jaar bijvoorbeeld de ingezakte daken in de Hoef, de bouwperikelen in de Erven enzovoort enzovoort. Genoeg om te bespreken."

De heren van For Mineur gaan de komende weken aan de slag met de opnames. Daarvoor worden de paspoppen alvast De Pas binnengebracht. Meer over de speciale uitzending is vanaf donderdagavond te zien in het Dtv Nieuws.