Nigeriaanse priester deelt ervaringen met Boko Haram in de Maaspoort

Priester Gideon Obasogie komt op 19 september in de Maaspoort vertellen over de gewelddadige aanvallen van Boko Haram in Noord-Nigeria op christenen. Dat doet hij tijdens de eerste editie van de Kerk in Nood Inspiratiedag.

Obasogie komt uit Maiduguri in Noord-Nigeria. Hij zat op school met kinderen die later bij Boko Haram gingen. De trieste gevolgen van de aanvallen door Boko Haram en Fulaniherders op christenen heeft hij jarenlang van dichtbij meegemaakt. Tijdens de inspiratiedag wordt Obasogie in de Maaspoort geïnterviewd. Zo weet hij onder meer te melden dat Boko Haram verdwenen lijkt, maar dat helemaal niet is. 'Journalisten gaan daar niet naar binnen om nieuws te vergaren. Het is moeilijk, het is gevaarlijk en soms hebben ze geen veiligheidsdekking', zegt Obasogie.

Kerk in Nood Inspiratiedag

Het interview met Obasogie wordt vooraf gegaan door een heilige mis met monseigneur Antoon Hurkmans. Na het interview spreekt monseigneur Gerard de Korte over martelaarschap. De middag wordt afgesloten met de familiemusical Ruth, naar het gelijknamige Bijbelverhaal.