Nog geen aanhoudingen in onderzoek rellen Graafsewijk

De politie is met een team van tien mensen volop bezig met het onderzoek naar de rellen in de Graafsewijk in Den Bosch tijdens oud en nieuw. Dat heeft nog niet geleid tot aanhoudingen, laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.

Rond de jaarwisseling ging het in de wijk behoorlijk mis. Een groep jongeren zorgde voor overlast, stak vuurwerk af en bekogelde de politie en auto’s gingen in brand. Dat leidde ertoe dat de ME moest worden ingezet en er tijdelijk een noodverordening werd ingesteld. Het politieonderzoek is dus nog volop bezig en moet er uiteindelijk toe leiden dat degenen die strafbare feiten hebben gepleegd, worden aangehouden.

Volgens de politiewoordvoerder worden momenteel nog vele uren aan beeldmateriaal onderzocht: “We hebben goede hoop dat dit uiteindelijk tot resultaten gaat leiden. Het onderzoek richt zich op daders van verschillende strafbare feiten, waaronder vernielingen en brandstichtingen. Uiteraard ontvangen we graag nog meer beelden van die avond en nacht of andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek.”