Nog geen beslissing over uitbreiding The Duke

De gemeenteraad in Bernheze neemt deze maand nog geen beslissing over de geplande uitbreiding van golfpark The Duke in Nistelrode. De Provincie Noord-Brabant moet eerst nog het verzoek van Natuurnetwerk Brabant goedkeuren en dat lukt niet voor het einde van de maand.

"Dat is goed nieuws", denkt SP-raadslid Cor van Erp. "Nu kopen we tijd voor de partijen om met elkaar aan tafel te gaan zitten om er onderling uit te komen." Progressief Bernheze baalt er juist van, omdat ze het nog liever vandaag dan morgen afstemmen. "We spreken van een traditionele tegenstelling. Er zijn veel meer mensen die genieten van de natuur rondom de golfbaan. Genoeg is genoeg", vindt Jesse Jansen van Progressief Bernheze.

Ook de SP is geen voorstander van uitbreiding van The Duke. "De golfbaan had er nooit mogen liggen. Dat je nu in deze situatie komt is ondernemerseigen. Begrijpelijk, maar we moeten er zeer kritisch op zijn."

Aanpassing bestemmingsplan

Omdat bij hole 5 een dassenwissel en vluchtburchten werden gevonden, mag daar geen uitbreiding komen, stelde de gemeente Bernheze eerder. Daarom is het bestemmingsplan nu aangepast. Maar dat is niet genoeg volgens buurtcollectief de Hooge Vorssel. "Het is fijn dat een aantal dingen die we aangaven in de zienswijze zijn opgepakt. Maar we zijn nog altijd niet tevreden met het plan dat er nu ligt", aldus woordvoerder Jolanda Ritter. "Wat is het nut en wat is de noodzaak. Volgens ons kunnen ze gemakkelijk op eigen terrein hun holes verbeteren."

De online petitie, opgezet door een bezorgde bewoner uit de Heesche wijk de Hoef, heeft al meer dan 1300 handtekeningen.